Maty dla gastronomii

Maty dla gastronomii są specyficzną kategorią produktów, których głównym celem jest ochrona pracowników i Klientów, często pracujących w trudnych bo wilgotnych pomieszczeniach. Takie rozwiązania skutecznie niwelują ryzyko poślizgnięć czy potknięć w codziennym funkcjonowaniu.

Maty dla gastronomii ergonomia w gastronomii i certyfikaty dla sanepid

Istnieje 18 produktów.

Pokazuje 1-16 z 18 produktów

Mata gumowa ażurowa nitrylowa Komfort antypoślizgowa

od Cena 180,00 PLN

Poszukujesz doskonałego rozwiązania, które zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo podczas pracy w kuchni? Nasza mata gumowa ażurowa nitrylowa Komfort antypoślizgowa to idealny wybór! Dzięki specjalnej konstrukcji z nitrylu, mata jest nie tylko miękka i wygodna dla stóp, ale także doskonale izoluje przed zimnymi podłogami. Antypoślizgowa powierzchnia zapewnia stabilność podczas poruszania się, a ażurowy wzór umożliwia swobodny przepływ powietrza. Nie czekaj dłużej - zadbaj o swój komfort i bezpieczeństwo już teraz!

W przemyśle spożywczym kwestię bezpieczeństwa stawia się na przysłowiowym ostrzu noża.

Korzystanie z mat dla gastronomii w codziennej pracy w kuchni nie tylko chroni pracowników przed niechcianymi wypadkami, ale także wpływa na wydajność ich pracy.

Czynności takie jak: szatkowanie, obieranie jarzyn, czy przecedzanie przygotowanych wywarów wiąże się z ciągłym zachowaniem postawy stojącej i wykonywaniem wielu aktywności fizycznych. Kucharze są szczególnie narażeni na oparzenia oraz upadki w wyniku poślizgnięcia się na mokrej nawierzchni. Maty stworzone z myślą o potrzebach branży gastronomicznej znacznie ułatwiają pracę w kuchni i zwiększają przyczepność do podłoża wśród stosujących je pracowników. Dlatego Po wprowadzeniu podkładek antypoślizgowych na rynek wielu szefów kuchni odetchnęło z ulgą.

Maty dla gastronomii różnicują się na typowe maty stanowiskowe montowane w miejscach obróbki żywności, jak również maty antybakteryjne, które mają za zadanie chronić przed rozprzestrzenianiem się groźnych chorób zakaźnych na teren bezpośredniego kontaktu z żywnością.

Równie popularne, co i często stosowane są maty antyzmęczeniowe, które podwyższają komfort pracy w pozycji stojącej i redukują obciążenia statyczne organizmu do minimum. Do grupy mat dla gastronomii zaliczają się również tzw. gumowe maty barmańskie, które montuje się przy wyspach z barem. Dzięki nim barmani mogą bezproblemowo kontynuować obsługę klientów, stąpając nawet po częściowo zalanej podłodze.

Bogate zastosowanie mat dla gastronomii oraz ich wysoka odporność na działanie tłuszczowych i oleistych substancji świadczy o tym, że są one potrzebne w aranżacji nowoczesnych obiektów przemysłu spożywczego.

Zarejestruj nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj lub REsetuj hasło